RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Izdanja Književnog kluba Brčko Distrikt na Međunarodnom sajmu knjiga u Tuzli

Na 4. Međunarodnom sajmu knjiga koji se održava u Tuzli od 4. do 10. juna prvi put se pojavljuju i izdanja Književnog kluba Brčko Distrikt, autora iz Brčkog. Zahvaljujući podršci ljudi sa štanda Društva pisaca BiH i pomoći Mehmeda Đedovića, predsjednika podružnice Društva pisaca TK, Brčko se po prvi put zajednički predstavlja sa pet književnika članova Književnog kluba: Žarko Milenić, Mirjana Đapo, Suvad Alagić, Neda Čajević i Boris Marić. Na Sajmu su knjige 30- ak renomiranih izdavača iz BiH i Srbije, a izložbeni prostor u Mercator Centru Tuzla obuhvata oko 1000 metara kvadratnih, napomenuo je Milenić.
Zastupljene su sve izdavačke književne oblasti, cijene knjiga se kreću od 5 KM do 70 KM, za veću količinu je popust, a zanimljiv je podatak da se u okviru Sajma knjiga u u Tuzli nalaze i antikvarna izdanja sa veoma interesantnim autorima, kazao je još Žarko Milenić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.