RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Izuzetna posjećenost kulturnih događaja u sklopu ovogodišnje manifestacije „Proljeće u gradu“

U sklopu ovogodišnje brčanske manifestacije kulture „Proljeće u gradu“, do sada je realizovano dvije trećine planiranih programa koji su bili izuzetno posjećeni i dobro prihvaćeni od strane publike.

Ovo je izjavio Jakov Amidžić, šef Pododjela za turizam, sport i klulturu Vlade Brčko distrikta BiH, koji je naglasio da su do sada završene sve promocije i književne večeri, revija tetarskih malih formata, te muzički koncerti na otvorenom, dok je u nastavku preostala još jedna likovna izložba, i to grafičara i slikara Senaida Buljubašića iz Srebrenika, kao i dvije večeri posvećene nacionalnim manjinama, čime bi ova manifestacija bila i završena.

„Možemo reći da smo u sklopu ovogodišnje manifestacije imali izuzetno dobru kulturnu ponudu u gradu i da smo naišli na jedan pozitivan odgovor publike. Ove godine smo učinili i mali napor da teatar prezentiramo srednjoškolskoj i studentskoj populaciji tako da smo i za njih imali dvije predstave“, dodao je Amidžić.

On je naglasio da su svi sadržaji i ove godine bili poklon publici jer su, kako je kazao, sredstva izdvojena za ovu manifestaciju bila sasvim dovoljna i nije bilo potrebe da se  naplaćuje ulaz.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.