RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Изведена монодрама “На Дрини ћуприја” пред брчанском публиком

У оквиру Видовданских дана културе које организује Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Брчко синоћ је у брчанском Културно-административном центру „Патријарх српски Павле“ изведена монодрама „На Дрини ћуприја“ у извођењу глумца Тихомира Станића.

Станић је рекао да овај текст говори више од двадесет година и да је његова дужност и задатак да буде само спона између те велике литературе и публике.

„Сваки пут монодраму „На Дрини ћуприја“ одиграм са радошћу и усвојио сам овај текст као свој. Моја мисија је успјешна, када са што мање отпора проводим ту енергију и квалитет као што је Иво Андрић код публике”, истакао је Станић.

Према ријечима Станића, неће одустати од овог великог дјела и да колико год буде био активан глумац биће и његове монодраме на „На Дрини ћуприја“.

“Чланови СПКД „Просвјета“ настављају прославу крсне славе града и великог свеца”, истакла је потпредсједница овог друштва Ведрана Драгичевић.

Према њеним ријечима то је велики догађај за наш град и потрудили су се да организују нешто што ће оставити печат за овај велики празник.

„Ми се надамо да ћемо следеће године организовати и смотру фоклора али и друге манифестације које су изостале ове године“, додала је Драгичевић.

Потпредсједница Драгичевић је за вечерас најавила и Видовданско вече поезије под називом „Кнежева вечера“ у просторијама СПКД “Просвјета“ у 19 часова, на којој  ће учествовати чланови Српског књижевног круга и Драмско рецитаторске секције, етно група „Босиљак“ и гуслар Огњен Окиљ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: “Просвјета” учествовала на Смотри фолклора у Пољској

Дражен Ристић

U Brčkom otvorena izložba o Jasenovcu

Sandra Živković

Градоначелник примио представнике хорова “Србадија” и “Просвјета”

Миљана Ђурђевић