RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Ljiljana Habjanović – Đurović sinoć u Brčkom promovisala “Goru preobraženja”

U organizaciji Svetosavske omladinske zajednice sinoć je, u  Svetosavskom domu pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom, promovisana knjiga „Gora Preobraženja“, autorke Ljiljane Habjanović-Đurović.

„Gora preobraženja“ je roman o Svetom Savu, knjiga koja čitaoca podsjeća na put dinastije Nemanjića dok su stvarali srpsku državu i Srpsku pravoslavnu crkvu, te o vjekovnom opstanku srpskog naroda na svetosavskim stazama.

U Svetosavskom domu se okupilo više od 200 poštovalaca književnog stvaralaštva Ljiljane Habjanović – Đurović

Autorka je, obraćajući se publici, rekla da ne bi bilo ni kosovskog zavjeta niti borbi za “krst časni i slobodu zlatnu” da nije bilo svetosavlja.

“Potrebno je da se što češće priča o Svetom Savi i duhovnoj baštini koju nam je ostavio. On je želio da njegov narod bude prvi u svijetu u ljubavi prema bogu. Sigurna sam da će mnogi čitaoci naći pregršt novih detalja i stvari iz Savinog života koje ranije nisu znali”, istakla je Habjanović – Đurović.

Zahvalivši književnici što se odazvala pozivu Svetosavske omladinske zajednice Brčko da joj priredi promociju ove knjige, đakon Kristijan Đokić rekao je da je riječ o izuzetno dragocjenom djelu o lozi Nemanjića koja je izrodila svetosavlje i koja je Srpsku pravoslavnu crkvu i srpsku državu utemeljila na hrišćanskoj nauci.

 

Na nedavno održanom beogradskom sajmu prodato je 7.327 primjeraka knjige “Gora preobraženja” što pokazuje veliku zainteresovanost čitalaca za ovakvim sadržajem i tematikom.

DSC04580 DSC04582222

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.