RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Ljubiš li me? – Uskrsni koncert Župnog zbora Presvetog Srca Isusova održan u Brčkom

Večeras, 11. travnja 2023. godine u župnoj crkvi u Brčkom je održan uskrsni koncert Župnog zbora Presvetog Srca Isusova – Brčko pod nazivom „Ljubiš li me?“ na kojem su uz domaćine, nastupile mlade snage Župnog zbora iz Brčkog te zbor iz Župe sv. Vida mučenika iz Vidovica kod Orašja.

Petrov odgovor uskrslom Isusu na obali Galilejskog mora (Iv 21,15-17), trebao bi biti i odgovor našeg srca koje je spremno poput Petra tu ljubav posvjedočiti svima.

Kako ističe predsjednica zbora gđa Sanja Matijević, “odgovoriti na pitanje Ljubiš li me? može se na više načina”. Mi smo to večeras učinili pjesmom i zajedništvom kroz različite uskrsne i duhovne pjesme te time pružili svoje svjedočanstvo i ispovijest vjere u uskrslog Isusa uputivši poziv svima da naša međusobna ljubav i poštovanje budu prepoznatljivi znakovi osoba koje vjeruju u Isusovo uskrsnuće.

Potpuna radost nastaje kada svoje osjećaje možemo podijeliti s drugima. Pozvani smo biti potpora i radost jedni drugima. Tada ni jedan teret, ni jedna bol nisu teški. Iz susreta s Čovjekom izvire nada u budućnost za bolji svijet. Taj svijet mi gradimo i ostavljamo drugima kao oporuku radosti i suživota.

Treba istaknuti kako župni zbor kroz ovakve duhovne koncerte želi doprinijeti zajedništvu i promociji pojedinih krajeva iz kojih zborovi dolaze, a ujedno kroz domaćinstvo prezentirati i sam grad Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.