RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

Mostar sanja more: Hajdarhodžić gradi skulpturu parobroda od oko 3,5 metra

U sklopu MixArt Festivala, Muzički centar Pavarotti će narednih dana biti umjetnički atelje dubrovačkom umjetniku Igoru Hajdarhodžiću koji će u Gradu na Neretvi izraditi skulpturu parobroda, veličine oko 3,5 metra.

Koristeći mahom metal koji je nekada bio dio funkcionalnog predmeta koji je neko odbacio ali i druge otpadne materijale, umjetnik gradi skulpture brodova dajući ovim dijelovima novu funkciju i važnost reciklaže stavlja u prvi plan. 

 – Sama priprema izložbe pod nazivom ‘Mostar sanja more’ je umjetnički performans, tijekom kojeg će zainteresirani imati priliku da vide proces izgradnje jedne skulpture broda veličine oko 3,5m od sakupljenih antikvitetnih materijala koji se na ovaj način recikliraju – rekao je umjetnik.

Narednih nekoliko dana, umjetnik će u galeriji Muzičkog centra Pavarotti stvarati ovo djelo pa iz tog centra pozivaju svi zainteresirane građane i umjetnike da iskoriste ovu izvanrednu priliku, posjete umjetnika i ukoliko žele, pomognu mu u ovom autentičnom umjetničkom performansu.

Nakon izrade skulpture parobroda od oko 3,5m bit će upriličena i izložba u galeriji Muzičkog centra Pavarotti.

Igor Hajdarhodžić, rođen je 1960. godine u Dubrovniku. Završio ADU u Zagrebu, kao diplomirani glumac. Osim glumom, bavi se glazbom, medijskom produkcijom i vizualnim oblikovanjem objekata vezanih za pomorstvo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predsjednik Europske biciklističke Federacije u Mostaru

Radio Brčko

Mostarski maturanti otrovali se hranom, dvoje hospitalizirano

Radio Brčko

„Mostar pass“ trebao bi donijeti više novca u gradsku kasu