RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

Na ovogodišnjem teatarskom festivalu MESS devet predstava

Na ovogodišnjem 61. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, koji će trajati od 1. do 7. oktobra, predstavit će se devet produkcija iz Irske, Francuske, Njemačke, Ruande, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

– Prioritet nam je očuvanje zdravlja publike i učesnika, zbog čega ćemo se i mi kao organizatori striktno pridržavati svih aktuelnih epidemioloških mjera i molimo publiku za razumijevanje zbog ograničenog broja raspoloživih karata – kazao je direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković.

I ove godine iza vizuelnog identiteta Festivala stoji Agencija FABRIKA koji je posvećen promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu.

Kreševljaković napominje da se teatarski festival umnogome oslanja na ljudski faktor ne samo svojih gostiju iz raznih država nego i brojnih partnerskih institucija i drugih pozorišnih kuća, čije zdravlje također želi zaštititi.

Važno je naglasiti da će posjetitelji koji budu prisustovali predstavama na otvaranju i zatvaranju festivala, morati na ulazu pokazati potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili negativan antigenski test, zbog samog koncepta predstava, saopćeno je iz Direkcije Festivala MESS.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Radio Brčko

Brčko: Preminula jedna osoba, šest novozaraženih koronavirusom

Radio Brčko

MESS – Grand-prix Zlatni lovorov vijenac za ‘Prvu Čehovljevu predstavu’

Radio Brčko