RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Isporuka 3.500 doza cjepiva protiv gripe do kraja listopada

Za potrebe cijepljenja građana Brčko distrikta protiv sezonske gripe, Pododjel za javno zdravstvo je ove godine u sklopu zajedničke nabave s Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske naručio 3.500 doza cjepiva. Prema riječima šefice pododjela Anđe Nikolić, isporuka cjepiva protiv sezonske gripe se očekuje krajem narednog mjeseca.

„Do kraja listopada će biti donesena odluka o cijeni cjepiva, te pripremljena odluka o grupama građana koje će ove godine biti oslobođene plaćanja, a koju će potpisati gradonačelnik“, rekla je Nikolić.

Nikolić je ovim putem pozvala građane distrikta da se cijepe protiv sezonske gripe zato što je, ističe, cjepivo najbolje preventivno sredstvo za sprječavanje pojave teže kliničke slike.

„To ne znači da nećete dobiti sezonsku gripu ako ste se cijepili, ali stopostotno vam tvrdim da će, i ako dobijete sezonsku gripu, to biti lakša klinička slika i da neće biti nekih komplikacija“, tvrdi Nikolić.

Ukoliko sve bude po planu, proces cijepljenja protiv sezonske ove godine bi mogao započeti prvog studenog tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Javno zdravstvo u Brčko distriktu ostalo bez vakcina protiv gripe

Mirsad Arnautović

Brčko: Gripa na pragu

Mirsad Arnautović

Brčko distrikt: Nabavljeno 3.500 doza vakcina protiv sezonskog gripa

Mirsad Arnautović