RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Obilježavanje Mjeseca Knjige u Brčkom završeno nastupom Marka Šelića Marčela

Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca Knjige u Brčkom završeno je večeras u Gradskoj biblioteci „Razgovorom sa Markom Šelićem Marčelom“.

Nakon „Razgovora“ u Brčkom multidisciplinarni umjetnik Marko Marčelo za Radio Brčko kazao je da on prakticira način da njegov nastup nikada ne bude jedna zapakovana poruka, jer po njemu, živimo u vremenu prečica do mudrosti i lakih životnih recepeta. On je rekao da je njegova publika raznorodna, a ovaj autentični umjetnik smatra da njegov uspjeh i leži u umjetničkom spoju teksta i muzike bez ustaljenih stereotipa, tako da je i njegov večerašnji nastup protekao u tom duhu.

„Što se tiče moje umetničke višedimenzinalnosti, kako ste rekli, mogu da kažem da je ta vrsta izraza jednako prihvaćena svugde na način da je negde više čitalačke publike, nekad je to više slušalačka publika, a ima i ljudi koji me niti čitaju niti slušaju nego samo čitaju moje intevjue i to im se dopada, haha“, kazao je vedri i raspoloženi Marčelo.

Inače, Marčelo je srbijanski pisac i muzičar, 2006. godine dobio je nagradu “Davorin” za najbolji rok/pop/hip hop album iz Srbije  (Puzzle Shock). U junu 2009. dobio je regionalnu nagradu Indexi u kategoriji najbolji hip hop album godine (Treća strana medalje). Objavio je romane Zajedno sami (2008, Laguna) i Malterego (2012, Beoštampa), te zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009. Vegamedia).

Rukovoditeljica Biblioteke-Knjižnice Brčko distrikta BiH Lejla Hogić iskazala je svoje zaovoljstvo što je baš na ovakav zanimljiv način druženja sa Markom Marčelom zaokružena manifestacija obilježavanja „Mjeseca Knjige“ u Brčkom.

Oraganizator ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca knjige u Brčkom, koje je trajalo tokom proteklih 30 dana u pet „Druženja sa umjetnicima“ iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije je Udruženje ljubitelja umjetnosti Brčko (ULJUB).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.