RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lana Pudar sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH

Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar proglašena je za sportistu godine u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Pudar je osvojila priznanje zahvaljujući odličnim rezultatima u godini na izmaku u kojoj se okitila i naslovom prvakinje Evrope u seniorskoj konkurenciji.

Šesnaestogodišnja Mostarka osvojila je nagradu i u konkurenciji za najbolju sportiskinju Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u ženskoj konkurenciji, a u izboru su još bile skijašica Elvedina Muzaferija i taekwondoistkinja Petra Ždero.

Za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji proglašen je taekwondoist Nedžad Husić, a u konkurenciji su još bili atletičar Mesud Pezer i džudist Toni Miletić.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izabrana je za najbolju reprezentativnu selekciju, dok je Klub vodenih sportova Orka Mostar najuspješniji sportski klub u 2022. godini.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.