RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv rasizma u Američkom kutku u Brčkom

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv rasizma na prigodan način danas je upriličeno i u Brčko Distriktu BiH u Američkom kutku u Biblioteci- Knjižnici Brčko Distrita BiH. Tim povodom moderatorica projekta Lejla Hogić, uposlenica gradske biblioteke- knjižnice je kazala da je cilj projekta putem likovne radionice pokazati u kojim uslovima djeca spavaju, da svi skupa vidimo da svi oni, ustvari, iste snove sanjaju, ma kakav krevet imaju i ma koju boju kože imaju.

Zumka Grabus, profesorica razredne nastave u IV OŠ podvukla je važnost izgradnje ideje o jednakosti svih ljudi u njihovoj najranijoj fazi, odnosno dok su još djeca.

Izlaganje uz video- zapis Lejle Hogić pažljivo je pratilo, a nakon toga likovne radove sačinilo, oko 50 djece, učenika nižih razreda osnovne škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.