RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijestiKultura

Svjetski dan poezije obilježen i u Brčkom

Obilježavanje Svjetskog dana poezije koji je ustanovio UNESCO 1999. godine uprličeno je danas u prostoru Biblioteke- Knjižnice Brčko Distrikta BiH. Moderatorica projekta je bila Jasna Maglov, direktorica gradske biblioteke, a učešće u programu uzeli su učenici osnovnih i srednjih škola Brčko Distrikta.

Đaci su govorili stihove svjetskih i domaćih pjesničkih klasika, a program je trajao jedan školski čas.

Drago mi je što je projekt obilježavanja Svjetskog dana poezije koji se na ovakav način obilježava u Brčkom, uspio, kazala je direktorica Jasna Maglov i dodala da su djeca iz osnovnih i srednjih škola, kao i brčanski studenti, najbrojnija grupa kad su pitanju korištenje knjižnog fonda brčanske Biblioteke.

Obilježavanju Svjetkog dana poezije u Brčko Distriktu prisustvovalo je preko 100 brčanskih osnovaca i srednjoškolaca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.