RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Odlična posjeta Preporodove humanitarne predstave “Mali Princ” u Domu kulture Brčko

Premijera pozorišne predstave “Mali princ” dramskog studija “Arlekino”, koji djeluje u sklopu brčanskog Preporoda, koja je imala humanitarni karakter ispunila je Dom kulture Brčko i opravdala povjerenje teatarske publike. Sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran za pomoć ugroženim studentima iz poplavljenih područja Brčkog, Gunje, Krepšića i Vučilovca, kazao nam je Ćazim Suljević, predsjednik BZK Preporod Brčko. Ovom predstavom dramski studio “Arlekino” obilježava dvostruki jubilej. deset godina rada i postojanja, a ovo je deseta pripremljena predstava koja pričom o dobroti, plemenitosti i pobjedom dobra nad zlom jako korespondira sa našom stvarnošću, kazala je Džana Krasnić Matanović, rediteljica predstave.
Odličnan glumački posao obavili su članovi Arlekina, učenici srednjih škola iz Brčkog: Vedad Podbićanin, Medina Zahirović, Bojan Josić, Asja Čandić, Eldin Glinac, Ayla Korajac, Kristian Bilić, Amrudina Ljuca, Eldin Fazlović, Maida Kešinović, Rusmir Kamenjašević i Helena Bajić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.