RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uhapšena još jedna osoba osumnjičena za ratni zločin

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH jutros su na području „Arizone“ uhapsili osobu koja se dovodi u vezu da je počinio krivično djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ i krivično djelo „Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“.

Radi se o osobi sa inicijalima S.R. rođen 1962.godine u Tetovu Republika Makedonija, državljanin BiH nastanjen u Brčkom, kazao je Halid Emkić, stručni savjetnik Policije za poslove informisanja.

Lišavanje slobode ovo osobe, kao i pretres prostorija u kojima je boravio, a gdje je pronađena automatska puška, dva okvira i 49 komada municije za automatsku pušku, te pištolj i 12 metaka za pištolj, izvršeno je po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

„S obzirom da ova osoba koristi i kuću na području Distrikta, tačnije na Novom Brčkom, trenutno su policijski službenici, po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, poduzeli radnje pretresa ove kuće u kojoj je uhapšeni nastanjen“, dodao je  Emkić.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade tokom dana biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično –pravno procesuiranje.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.