RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Održan „Dobrotvorni koncert „ za stradale u eparhiji Zvorničko- tuzlanskoj

„Dobrotvorni koncert“ Vjerskog dobrotvornog starateljstva Arhijerejskog namjesništva brčanskog i SPKD „Prosvjeta“ Brčko, održan je sinoć u punom Domu kulture Brčko, pred oko 500 prisutnih.
Dobrotvorni koncert je održan kao pomoć za stradale u poplavama u eparhiji Zvorničko- tuzlanskoj i sav novac će biti upućen mještanima ove eparhije.
Osim kulturno- umjetničkog karaktera koncert je imao i jako naglašenu humanu crtu i naši sugrađani su kroz kupovinu karata pokazali da su uvijek spremni priteći u pomoć drugim ugruženim ljudima kada je to najpotrebnije, kazao je Branislav Ribar, predsjednik SDKD Prosvjeta Brčko.
Na Dobrotvornom koncertu učešće su uzeli: Crkveni hor „Sveta Petka“, Pjevačka grupa „Vijenac“, Pjevačka grupa „Lira“, Folklorni ansambl SPKD „Prosvjeta“, Tamburaška sekcija SPKD „Prosvjeta“, KUD „Ilićka“, guslar Ognjen Okilj i Pjevačka grupa „Miloš Obilić.“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.