RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Svaki poslanik izdvojiće 10 odsto od svoje plate za građane oštećene poplavama

Razmatranjem i usvajanjem prijedloga Odluke o izdvajanju novčanih sredstava iz sredstava rezervi za 2014. godinu zbog stanja elementarne nepogode i potrebe za plaćanjem raznih usluga tokom poplava, poslanici Skupštine Brčko distrikta su, u cjelosti, okončali današnje zasijedanje.

Tačka oko koje se vodila najduža rasprava ponovo je bila Informacija o stanju na poplavljenim područjima u Distriktu sa prijedlogom mjera za sanaciju i nadoknadu šteta, a o čemu je skupštinu informisao gradonačelnik Anto Domić.

Jedan od važnijih zaključaka u vezi sa ovom informacijom koji je predložila Slobodanka Ćurčić iz kluba poslanika SNSD-a, a prihvatilo ga 24 poslanika koji su prisustvovali zasijedanju je da, svaki od njih, od naredne plate odvoji 10 odsto novca za pomoć sugrađanima stradalim od poplava.

Naredno zasijedanje Skupštine Brčko distrikta zakazano je za petnaest dana, u srijedu, 25. juna, sa početkom u deset časova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.