RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Održana promocija knjige „Kovčezi, nož i vjenčanica“ Zdravka Kecmana u Gradskoj biblioteci Brčko

U Gradskoj Biblioteci- Knjižnici Brčko u utorak 6. aprila, u sklopu manifestacije „U susret proljeću“ održana je promocija romana “Kovčezi, nož i vjenčanica” Zdravka Kecmana iz Banje Luke. Kecman je jedan od najuglednijih savremenih književnika Republike Srpske, romanopisac, pripovjedač i pjesnik čija su djela nagrađivana i prevođena na niz jezika. Ujedno je i urednik časopisa “Književnik” u Banjoj Luci, urednik u izdavačkom preduzeću “Kuća poezije”, te prevodilac sa slovenačkog jezika i antologičar.
Roman “Kovčezi, nož i vjenčanica” je objavljen 2010. za njega je autor dobio godišnju nagradu Udruženja književnika Republike Srpske, te je bio u užem izboru za nagradu “Dereta” u Beogradu. Prošle godine objavljeno je njegovo drugo izdanje a roman je dobio izvrsne kritike, kazao je Žarko Milenić, predstavljač i dodao da je Kecman moderan, angažiran i originalan pisac čija djela lako pronalaze put do čitatelja.
Publici u Gradskoj biblioteci Brčko Zdravko Kecman predstavio je osim ovog romana i svoju poeziju, te ugledni časopis “Književnik”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.