RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Одржано Књижевно вече духовне поезије у брчанској “Просвјети”

Српски књижевни круг синоћ је у препуној “Просвјетиној” галерији Сава Шумановић у Брчком одржао Књижевно вече духовне поезије.

Идући у сусрет покладама и почетку Васкршњег поста читана је духовна поезија чланова Књижевног круга, а наступили су и чланови пјевачке групе „Босиљак“ са извођењем духовних пјесама.

Предсједник Српског књижевног круга, прота Бранко Ђурић, рекао је да је синоћња манифестација духовно освјежење у сусрет празницима који нам долазе.Чланица пјевачке групе „Босиљак“ Драгана Радовановић при КУД-у „Јоцо Савић“ Илићка рекла је како је за њих част учествовати на оваквим манифестацијама и изразила задовољство што их Српско културно и просвјетно друштво „Просвјета“ редовно позива на све манифестације које органузују.

„Босиљак веома често наступа на свим “Просвјетиним” манифестацијама, такође можете нас чути на фестивалима етно пјесама, саборима изворне музика и сличним манифестацијама“, рекла је Радовановић.

Ђорђе Крстић, члан Српског књижевног круга, каже да се читањем и рецитовањем духовних пјесама и штива желе обиљежити надолазећи празници.

„Жеља нам је да обиљежимо покладно вече и скори почетак васкршњег поста који нам долази и да на тај начин још једном прочитамо нашу духовну поезију“, каже Крстић.

Посебни гости “Просвјетиног” Српског књижевног круга били су ученици основних школа који су рецитовали стихове посвећене васкршњем посту.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Дјеца са Косова у јуну у Брчком: Апел породицама да их угосте на седам дана

Radio Brčko

Mješoviti kamerni hor SPKD „Prosvjeta“ Brčko osvojio prvu nagradu na festivalu „Melodianum“

Radio Brčko

У Брчком вечерас помоција књиге Славка Басаре “Хумано срце Српске”

Radio Brčko