RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: “Просвјета” – Вечерас трибина о Косову и Метохији

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Брчког организује јавну трибину о Косову и Метохији вечерас с почетком у 18 часова у просторијама “Просвјете“.

Гост трибине је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске.

Драган Томић

Драган Томић, предсједник СПКД „Просвјета“ Брчко је, гостујући у програму Радио Брчког, рекао да ће на трибини бити говора о самом пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, као и о животу наших сународника на КиМ.

„Велику захвалност дугујемо Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији који реализује овај пројекат, а посебно се захваљујемо господину Арлову што се одазвао нашем позиву да говори на јавној трибини о Косову и Метохији у Брчко дистрикту“, истакао је Томић.

На трибини ће присуствовати породице из Брчког као и чланови “Просвјете” који у јуну прихватају дјецу са Косова и Метохије.

СПKД „Просвјета“ Брчко ове године, први пут, организује пријем дјеце са Kосова и Метохије у Брчком.

„Успоставили смо сарадњу са Одбором за помоћ Kосову и Метохији и примићемо у наше породице 50 малишана, најбољих ученика, који већ осам година долазе у градове Републике Српске“, каже Томић.

Према његовим ријечима, до сада се пријавило око 50 породица које су исказале жељу да угосте малишане, а сви који желе бити домаћини малишанима са Kосова и Метохије могу се пријавити до краја фебруара. Томић истиче да им се јавља доста породица, појединаца и привредника који желе и на друге начине да  угосте ове малишане и учине им боравак у Брчком што љепшим. Томић позива све оне који то желе да се јаве у просторије „Просвјете“.

Малишани узраста од 10 до 14 година из општине Обилић са Kосова и Метохије боравиће у Брчком од 16. до 23. јуна ове године.

Њима ће овај боравак значити много, дружећи се са својим вршњацима. Осјетиће чари слободе, безбрижног играња и дружења што нажалост немају у мјестима из којих долазе. “Надам се да ће нам се поново враћати и да ћемо и ми имати прилику да их посјетимо на Kосову и Метохији”, rекао је Томић.

Ове године у Републику Српску долази 900 најбољих ученика са Kосова и Метохије, а град домаћин је Вишеград одакле ће малишани бити смјештени у још 18 општина Републике Српске које су се пријавиле.

У СПKД „Просвјета“ Брчко су подсјетили да се овај пројекат реализује уз подршку Министарства просвјете Републике Српске и Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије, а уз благослов патријарха српског Иринеја.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Сакупљено 1.500 евра за дјецу Косова и Mетохије

Миљана Ђурђевић

Brčko: Počela velika “Prosvjetina” humanitarna akcija za djecu Kosova i Metohije

Radio Brčko

Брчко: Побједници 24. Смотре рецитатора Александра Свитлица и Теодора Обреновић

Radio Brčko