RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Osnovna muzička škola organizovala „Dan otvorenih vrata“

Povodom prijema novih učenika, Osnovna muzička škola danas je organizovala „Dan otvorenih vrata“ za sve zainteresovane roditelje i buduće učenike.

Dan otvorenih vrata Osnovne muzičke škole u Brčkom je bio prilika, kako je kazao direktor ove ustanove Jasmin Hasić, da kroz koncertne aktivnosti učenika i prezentaciju odsjeka od strane profesora muzičke škole, svi zainteresovani roditelji i djeca koja imaju želju da nauče svirati neki instrumenet ili pjevati, budu upoznati sa radom pojedinih odsjeka ali i načinom upisa u muzičku školu.

Iako su kapaciteti u ovoj školi prošireni i nakon ovog upisa pohađat će je oko 200 učenika, to još uvijek nije dovoljno naspram zainteresovanosti koja postoji za upis.

Prema Hasićevim riječima, ove godine će biti primljen manji broj učenika na instrumentalne odsjeke, ali će zato biti organizovan rad pripremnog odjeljenja gdje će se primiti više učenika.

„U pripremno odjeljenje se primaju učenici rođeni 2011. i 2012. godine, dok na instumentalne odsjeke za klavir, harmoniku, flautu i gitaru se mogu prijaviti učenici rođeni 2010. godine. A na odsjeku za solo pjevanje se primaju učenici starijeg uzrasta od 13 do 18 godina starosti. Tu imamo nešto malo više prostora za prijem“, dodao je Hasić.

Pored zainteresovanih roditelja i njihove djece koja imaju želju da upišu muzičku školu, Danu otvorenih vrata odazvali su se i učenici osnovnih škola nižih razreda, kako bi se upoznali sa konceptom Osnovne muzičke škole i instumentima.

Javni poziv za prijem novih učenika u Osnovnu muzičku školu objavljen je jučer i biće otvoren do 31. maja tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Основни суд уприличио Дан отворених врата

Vladimir Matijević

У БиХ мање уписаних средњошколаца за 2,1 одсто него у прошлој години

Radio Brčko

Gradonačelnik Kadrić primio autora i promotore monografije „Muzička škola u Brčkom: 70 godina“

Sandra Živković