RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Otvorena Izložba radova škole ikonopisa u Omladinskom centru Brčko

U sklopu vladine manifestacije kulture „U susret proljeću“ u subotu je s počektom u 18.00 sati u Omladinskom centru Brčko otvorena „Izložba radova škole ikonopisa“, pred više od stotinu prisutnih. Tim povodom Nedeljko Bilal, organizator škole ikonopisa u Brčkom i urednik izložbe ikonopisa u Omladinskom centru, je za Radio Brčko kazao:
“Na ovoj izložbi predstavljeno je 77 radova od 19 učenika brčanskih osnovnih i srednjih škola. Radovi tu ostaju večeras, a u nedjelju se prenose u prostorije Parohijskog doma Crkve Velikomučenice Nedelje na Merajama”. Osnovni cilj Škole ikonopisa Sv. Apostol Luka u Brčkom jeste da se privuče pažnja mladim ljudima i ostalim ljudima za vizantijsku umjetnost i tehnike vizantijskog živopisa i freskopisa”, naglasio je prilikom otvorenja izložbe Bilal.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.