RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nastavljaju se aktivnosti na pronalaženju nestalih na području distrikta

U skladu sa planovima na traženju nestalih lica iz ratnog perioda 1992 – 1995. godina, sa područja Brčko distrikta BiH, tokom 24.04.2014. godine, od strane Instituta za nestala lica BiH i Policije Brčko distrikta BiH, provođene su aktivnosti pretraživanja zemljišnih lokacija za koje su postojale informacije da bi se na istima mogli nalaziti posmrtni ostaci lica.

Kopanja su vršena na osnovu naredbe Tužilaštva BiH i Suda BiH, i vršena su na dvije lokacije na području Brčko distrikta BiH i to u blizini mjesta Lipovac.
Prilikom pretraživanja nije bilo pronalaska posmrtnih ostataka nestalih lica.  Napominjemo da će se i u narednom periodu nastaviti sa pretraživanjem i na drugim lokalitetima na području Brčko distrikta BiH.
I ovom prilikom Policija Brčko distrikta BiH poziva građane da, ukoliko posjeduju saznanja o ratnim zločinima i zemljišnim lokacijama u kojima bi se mogla nalaziti tijela-posmrtni ostaci, o tome obavijeste Policiju, te podsjeća da su za validne informacije predviđena i novčana sredstva, a sve u cilju – pronalasku nestalih.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!