RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Povodom Dana džamija raspisan konkurs za najbolje literarne radove

„Džamija u mom srcu“ tema je konkursa za najbolje literarne radove, koji je povodom Dana džamija raspisao Medžlis Islamske zajednice Brčko, u sklopu edukacijskih programa za mlade Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Ovaj konkurs je ustvari projekat edukacijskih programa za mlade, koji se provodi na cijeloj teritoriji koju obuhvata Rijaset Islamske zajednice u BiH , pa tako i kod nas u Brčkom. Konkurs je raspisan s ciljem da potaknemo kreativnost mladih ljudi, da ih animiramo da pišu o temama koje nisu naša svakodnevnica nažalost, makar se to tako u javnosti doživljva. A u suštini jesu naša svakodnevnica, jer džamija zauzima jako važno mjesto u životu svih vjernika ”, istakao je Mevludin ef. Smajlović, koordinator edukacijskih programa za mlade.

Prema njegovim riječima, konkurs je raspisan u dvije kategorije, i to za učenike osnovnih škola, te srednjškolce i studente, a za najbolje radove predviđene su vrijedne novčane nagrade.

“ Fond nagrada iznosi preko 1.000 maraka. U kategoriji za osnovce prva nagrada iznosi 200 maraka, druga 150 i treća 100 maraka. A za stariju kategoriju prva nagrada je 250 maraka, druga 200 i treća 150 maraka”, precizirao je ef.Smajlović.

Konkurs ostaje otvoren do 25.aprila, do kada kandidati trebaju poslati svoj rad potpisan šifrom, a posebno kovertu sa rješenjem šifre, odnosno ličnim podacima.

Rezultati će biti objavljeni, kako je ef. Smajlović kazao, na Svečanoj akademiji, koju će povodom Dana džamija, 7.maja 2014.godine, organizirati edukacijski programi za mlade Medžlisa Islamske zajednice Brčko u Domu kulture.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.