RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Napadnut poslanik HSS-a Petar Vrhovac

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) Brčko distrikt BiH razmatralo je Informaciju o fizičkom napadu na poslanika Skupštine Brčko ditrikta BiH i generalnog sekretara HSS Brčko distrikt BiH, g-dina Petra Vrhovca, kojom prilikom je zadobio tjelesne povrede, te odlučilo da sa svojom zabrinutosću upozna javnost, saopšteno je iz ove stranke.

Naime, u subotu u mjestu Seonjaci na zvaničnom skupu na kojem je pozvan i kao predstavnik Skupštine Brčko distrikt BiH, Petar Vrhovac je bio izložen fizičkom napadu, nakon što je u svom obraćanju, iznio sumnje u savjesno raspolaganje javnim sredstvima od strane pojedinaca, kojima priča o njihovim eventualnim greškama u radu nije odgovarala.

Predsjedništvo HSS Brčko distrikt BiH je podržalo nastup Petra Vrhovca, ali oštro osuđuje nasilničko ponašanje pojedinaca, koji misle da su iznad zakona. Predsjedništvo HSS Brčko distrikt BiH zahtjeva od Policije i Tužiteljstva Brčko distrikt BiH da se napad na poslanika Vrhovca oštro sankcioniše.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.