RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH održan koncert učenika „Osnovne muzičke škole“ Brčko

Povodom obilježavanja 23. godine od formiranja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održan svečani koncert učenika Javne ustanove „Osnovna muzička škola“ Brčko.

„Na koncertu učenika Muzičke škole Brčko povodom dana Brčko Distrikta nastupili su učenici svih šest odsjeka: klavir, harmonika, flauta, gitara, violina, solo pjevanje i učenici pripremnog odjeljenja“, kazao je direktor Osnovne muzičke škole Brčko Jasmin Hasić.

On je poručio da je putem izvedbe djela klasika ozbiljne muzike upućena muzička čestitka za Dan Distrikta, ali i „provučena“ čestitka našim majkama, suprugama, kolegicama i svim drugim pripadnicama ljepšeg pola u povodu njihovog praznika 8. marta.

Učenica VI razreda Osnovne muzićke škole Brčko, Andrea Maratović koja je u okviru koncerta nastupila na klaviru kazala je da je za nju veoma lijepo iskustvo svirati na koncertu povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH.

„Svirala sam Norvešku igru br. 1 u duetu sa drugaricom Tarom Lukić. Pripremamo se za ovo čitave godine i jako je lijepo ovu kompoziciju izvesti na koncertu“, rekla je Maratović.

Koncert je svojim prisustvom podržala i šefica Vladinog Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić, koja je rekla da je jako ponosna na mlade učenike Osnovne muzičke škole koji su i ovoga puta učiinili jedan lijep muzičko-kulturni koncert za sve građane Brčko distrikta.

„Ovom prilikom bih podsjetila da ovo nije prvi put da Osnovna glazbena škola djeluje u obilježavanju obljetnice Brčko distrikta, jer to se događalo i ranije, kao i na bilo kom drugom događaju treba podržati predstavljanje naših mladih talenata“, poručila je Matkić.

Koncert učenika Muzičke škole Brčko održan u sali škole bio je prilika da se na jednom mjestu okupe izvođači i njihovi školski drugovi i prijatelji iz drugih škola, predavači, roditelji i djelatnici Vladinog Odjela za obrazovanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.