RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: U sklopu programa obilježavanja 23. obljetnice Brčko distrikta u Gradskoj galeriji otvorena izložba

U sklopu programa obilježavanja 23. obljetnice Brčko distrikta u Gradskoj galeriji otvorena je izložba na kojoj je predstavljen presjek odabranih radova sa posljednje dvije simpozij kolonije „Sava 2021-22“.

Sonja Đurović, kustosica umjetničke galerije Brčko distrikta kaže kako svake godine ova galerija sudjeluje u obilježavanju obljetnice uspostave Brčko distrikta, te da se tom prigodom svim ljubiteljima umjetnosti izloži što više umjetničkih djela.

„Na ovoj izložbi postavljeno je 20 djela različitih tehnika i tema, neki od autora su poznati i od ranije, jer se uvijek trudimo da jedan dio te umjetničke ekipe dolazi svake godine“, dodala je Đurović.

„Ova izložba prilika je da se pokažemo prijateljima i ljubiteljima slikarstva iz okružja, jer činjenica je da Brčko distrikt tijekom njegove obljetnice posjeti veliki broj ljudi iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Ova simpozij kolonija nastavit će se održavati u Brčkom i naredne godine“, kazao je Jakov Amidžić, predstojnik Vladinog Pododjela za sport i kulturu.

Sonja Đurović za kraj je dodala kako će ova izložba, koja je retrospektiva sa likovne kolonije „Sava 2021-22“ biti otvorena narednih mjesec i pol dana, i svi zainteresirani mogu ju posjetiti svaki radni dan od 7 i 30 do 15 i 30 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Отворена изложба “Иво Андрић”

Vladimir Matijević

Отворена изложба карикатура аутора Хусеина Хулета Ханушића

Дејана Крстић

Brčko: Otvorena izložba „Islamska umjetnost Irana“

Sanita Jerković Ibrahimović