RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Predstavnici BKUD-a „Šeher“ iz Palanke posjetili gradonačelnika

Na zahtjev Bošnjačkog kulturno-umjetničkog društva „Šeher“ iz Palanke danas je u prostorijama Gradske vijećnice upriličen prijam za izaslanstvo ovog društva. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić razgovarao je sa gostima o aktivnostima kao i poteškoćama na koje nailaze u svojemu radu.

Naime, BKUD „Šeher“ nastavlja tradiciju folklorne sekcije Palanka koja je osnovana još 1971. godine, dok je službeno registrirano i aktivno djeluje na prostoru Distrikta od 2008. godine, te u kontinuitetu nastupa na brojnim festivalima u okruženju ali i izvan granica BiH.
Tijekom sastanka prezentiran je rad ovoga društva koje broji oko 80 aktivnih članova podijeljenih u 5 sekcija. Predstavnici ovog društva su gradonačelnika također upoznali sa izvjesnim problemima sa kojima se susreću, od poteškoća oko organiziranja prijevoza učesnika, ograničenja pri nastupima koja se tiču nedefiniranih pravila, principa, redoslijeda i dužine trajanja nastupa, do potrebe za dodatnom potporom u svezi projekata kroz koje bi imali prigodu još intenzivnije promovirati svoj rad.

Gradonačelnik Distrikta dr. Anto Domić saslušao je njihove prijedloge te je većinu ideja ocijenio konstruktivnim i iskazao nastojanje da se problemi sa kojima se suočavaju kulturno-umjetnička društva s područja Distrikta sustavno riješe zbog značaja njihovog postojanja u očuvanju tradicije i kulture Brčkog.

Izvor: www.bdcentral.net

seher 2

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.