RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zelena salata i mladi luk najprodavaniji na zelenoj pijaci

Ponuda na brčanskoj zelenoj tržnici je dosta dobra. Proizvodi su uglavnom iz domaće proizvodnje. Cijene nisu visoke, slažu se i trgovci i malobrojni kupci.

Vezica mladog luka košta samo 1 marku, kilogram zelene  salate 2 KM, a za  kilogram  špinata je dovoljna 1 marka, dok je kilogram mrkve 2 KM.

Dosta je povrća iz uvoza čije su cijene i nešto više. Na tržnici se, osim voća i povrća, nude i mliječni proizvodi. Kilogram svježeg kravljeg sira košta 4,5 KM, vrhnje 5 , dok se cijena domaća kokošija jaja prodaju 5 komada za marku.

Unatoč dobroj ponudi, trgovci se žale na prodaju i ističu da situacija nikad nije bila gora. Rijetki su kupci koji su željeli komentirati trenutačno stanje ponude i potražnje. Nadati se da će s dolaskom ljepših i toplijih dana i situacija na zelenoj tržnici krenuti na bolje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.