RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Proljeće u gradu: Književnica Sanja Pilić sa brčanskim osnovcima

U okviru kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2022.“ danas  je u Gradskoj biblioteci/knjižnici u Brčkom  upriličeno druženje učenika osnovnih škola iz Brčko distrikta sa književnicom Sanjom Pilić.

„U svom književnom opusu do sada sam izdala 37 knjiga za djecu i odrasle i preko 30 slikovnica jer obožavam da pišem prije svega za djecu ali na malo drugačiji i savremeniji način da bi oni u mojim knjigama mogli čitati o sebi ono što njih zanima. Današnja djeca slabije čitaju neka starija djela i vole sebe prepoznavati u knjizi i zato ja nastojim pisati o njima, njihovim problemima i vremenu u kojem oni žive“, istakla je književnica Sanja Pilić.

Ona je naglasila da se književnici i autori moraju svakodnevno nadograđivati ukoliko žele da današnje generacije djece i mladih čitaju njihova djela. Izbor tema o kojima se piše u knjigama mora biti takav da se oni mogu prepoznati u tekstu i da sadržaj djela govori o problemima koji su dio njihove svakodnevnice.

Književnica Sanja Pilić je istakla da su se današnje generacije mladih dosta promijenile u odnosu na neke  prethodne kojima i ona pripada i da se i pisci moraju prilagoditi tim promjenama ukoliko žele da ih današnja djeca i mladi čitaju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U okviru „Proljeća u gradu 2019“ promovisana knjiga „Iz Ismetine sehare“

Sanita Jerković Ibrahimović

Počinje “Proljeće u gradu”: Pogledajte šta nas očekuje

Radio Brčko

Brčko: U Gradskoj knjižnici promovirane dvije monografije

Sandra Živković