RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Promocija zbirke pjesama “Život pod zvijezdama” Elene Prendžove u Brčkom

Promocija zbirke pjesama “Život pod zvijezdama” Elene Prendžove iz Skopja održaće se u prostorijama HKD Napredak u Brčkom večeras s početkom u 18.00 sati. O knjizi će govoriti autorica Prendžova i njen prevodilac i urednik Žarko Milenić.

Izdavač knjige je Književni klub Brčko Distrikt a Elena Prendžova iz Skopja je kao najbolja pjesnikinja na 1. Međunarodnim susretima pjesnika u Brčkom 2012. godine proglašena najboljom od srane Stručnog žirija susreta. Objavljivanje knjige finasijski je podržala Vlada Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.