RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Promoviran roman „Zaslužni građanin“ Žarka Milenića u Gradskoj biblioteci Brčko

U okviru kulturno- sportske manifestacije „U susret proljeću Brčko 2014“ danas je u Biblioteci- Knjižnici Brčko Distrikta održana promocija romana „Zaslužni građanin „ Žarka Milenića.
Žarko Milenić je jedno od vodećih književnih imena u Regionu, dosad je objavio i preveo preko 40 djela poezije i proze, profesionalni je pisac i doista sam se prihvatio nimalo laganog zadataka predstavljanja aktuelnog i vješto pisanog romana koji na originalan način ironizira kompletan ambijent u kojem živimo, kazao je predstavljač Ernad Osmić, profesor bosanskog jezika i književnosti.
Moj cilj i jeste bio da kroz dio svoje biografije-desetak godina života koje sam kao pisac proveo u Rijeci, na ironičan način progovorim o poziciji pisca i umjetnika u aktuelnom društvenom trenutku, ali i da upust ironiziram i situaciju u kojoj se nalazimo, naravno na jedan prihvatljiv književno- esetetski način, napomenuo je autor romana Žarko Milenić.
Roman „Zaslužni građanin“ Žarka Milenića objavljen je u izdanju izdavačke kuće ORION, Rijeka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.