RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Promovisana knjiga poezije “Ljubav nas veže” Džemile Mukić

Zbirka poezije „Ljubav nas veže“ naše sugrađanke Džemile Mukić, promovisana je sinoć u foajeu Doma kulture Brčko pred velikim brojem prisutnih.

Kroz stihove i rime Mukić je zbirkom „Ljubav nas veže“ ispisala  toplu i emotivnu priču o sebi, o nama, o Brčkom, na jedan pitak, dopadljiv, sugestivan i iskren način. Osnovna poruka ove vrste poezije koja direktnim pjesničkim iskazom lako upostavlja komunikaciju s čitateljem, je ljubav u svim svojim varijantama i oblicima.

Knjigu se predstavili Mirjana Đapo, urednik i recenzent, Suada Kovačević i Suvad Alagić.

„Ono što će sigurno oduševiti svakog čitaoca kada bude čitao ovu knjigu je to što je Džemila istinski pjesnik- kosmopolita, iako je svjesna pripadnosti svome narodu“, primijetio je u svojoj recenziji Dragan Vilić, koji živi i radi u Virdžiniji.

Džemila Mukić je rođena u Brčkom (1942) gdje završava srednju trgovačku školu. Dosada je objavila knjigu kombinacije poezije i proze „U vrtlogu rata“, zastupljena je u više zajedničkih zbornika, a njena interesovanja su još dizajn, muzika i  humanitarni rad. Živi u Brčkom sa suprugom.

Promocija zbirke „Ljubav nas veže“ održana je u okviru Vladine manifestacije kulture „Proljeće u gradu Brčko 2018.”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.