Brčko

Brčanski “Granaši” nastavljaju osvajati najviše planinske vrhove

U izuzetno teškim, zimskim uvjetima, dana 29.05.2018. godine, član PD “Granaš” – Ivo Marković uspješno se uspeo na najviši vrh Europe, Elbrus na 5.642 metara nadmorske visine.

Markoviću je ovaj uspon tek jedan u nizu ovogodišnjih uspjeha. Već prije dva mjeseca uspješno se uspeo na značajne vrhove u Andama u južnoj Americi. Planinske vrhove u Peruu i Boliviji ispenjao je i ratni vojni invalid sa amputiranom potkoljenicom Mirko Zečević Tadić, koji je takođe istaknuti član PD „Granaš“.

U nizu uspjeha planinarskog društva „Granaš“ je i završetak izgradnje planinarskog doma čije otvaranje je zakazano u subotu, 09.06.2018. godine. Na svečanosti otvaranja planinarskog doma očekuje se veliki broj predstavnika planinarskih društava iz BiH i uglednih osoba iz političkog i gospodarskog života Brčko distrikta.

Planinarski dom „Sveti Bernard“ u Gornjem Zoviku ima stalni priključak na električnu mrežu sa smještajnim kapacitetom od 24 ležaja i dodatnom mogućnošću smještaja za oko 20 osoba, ali i organiziranja seminara i sastanaka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button