RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

“Просвјета” Брчко: Организован дочек Нове године по јулијанском календару

У организацији Српског културног и просвјетног друштва “Просвјета” сутра ће на платоу испред Споменика српским браниоцима Брчког бити организован традиционални дочек Нове године по јулијанском календару.

Предсјеник брчанске “Просвјете” је рекао да ће посјетиоце од 21 час забављати локални „Џокерс бенд“ а да ће улазак у Нову 2022. годину обиљежити грандиозни ватромет.

Томић се захвалио свим људима добре воље који су помогли органзацију овако једне манифестације гдје ће сви посјетиоци моћи уживати, слушајући овај бенд, уз разна окрепљења током концерта.

„Покровитељ овогодишњег дочека је предсјеник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, а бројни локални привредници и људи добре воље дали су свој допринос да се одржи ова манифестација“, рекао је Томић.

Предсједник “Просвјете” осврнуо се и на погоршање епидемиолошке ситуације у Брчком која је умногоме допринијела да се ове године не организује традиционални годишњи “Просвјетин” концерт. Он се нада да ће са Српском паравославном црквом успјети заједничким снагама организовати Светосавску академију.

Говорећи о резултатима недавно завршеног литерарног конкурса, Томић је рекао да комисија још увјек није успјела завршити тај дио посла због неочекивано великог броја пристиглих радова најавивши проглашење побједничких радова за најкасније седам дана.

Томић је још једном позвао све грађана који нису посјетили изложбу посвећену нобеловцу Петеру Хандкеу да то, до 17. јануара ове године, могу урадити у новоотвореној “Просветиној” галерији „Сава Шумановић“ у Брчком.

Томић је изјавио да би волио, као будућу активност брчанске “Просвјете” у галерији видјети и поставку о турском нобеловцу Орхану Памуку и већ се према његовим ријечима планира тим поводом обратити Амбасади републике Турске у БиХ, како би се оваква изложба и реализовала.

„Ми заиста цијенимо универзалне вриједности и свакако постоји велико интересовање за предсатвљање разних умјетничких дјела у нашој галерији”, закључио је Томић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Otvorena Božićna humanitarna aukcija slika

Sandra Živković

Одржано Књижевно вече духовне поезије у брчанској “Просвјети”

Vladimir Matijević

Брчко: Обиљежавање побједе у Великом рату завршено Академијом и бесједом официра Марка Богосавца

Radio Brčko