RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Raspisan javni konkurs za dodjelu Književne nagrade Andrićevih dana

Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik raspisala je javni konkurs za dodjelu Književne nagrade Andrićevih dana.

Cilj Nagrade je promocija i popularizacija bosanskohercegovačke književnosti i književne kulture a dodjeljuje se za književno djelo objavljeno u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine i zemljama bh. dijaspore na jednom od jezika njenih naroda čiji su autori njeni državljani, kao i građani koji imaju bosansko porijeklo.

Nagrada koja se raspisuje u okviru programa kulturne manifestacije “Andrićevi dani” u Travniku bit će dodijeljena za najbolje književno djelo – roman, zbirka priča ili pjesama.

Iz JU Gradske biblioteke Travnik saopćeno je kako prijedlog za nagradu mogu dostaviti autori, izdavači, štamparije te druga pravna i fizička lica.

Uz pisani prijedlog, predlagač obavezno dostavlja i primjerak književnog djela te ime i prezime, adresu ili naziv i sjedište predlagača, ime i prezime i adresu predloženog autora književnog djela te biografiju sa bibliografijom predloženog autora.

U svrhu raspisivanja i provođenja javnog konkursa imenovat će se stručna Komisija za dodjelu Književne nagrade Andrićevih dana.

Rok za dostavljanje prijedloga je 5. septembar 2022. godine a prijedlozi se šalju na adresu: Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik, Bosanska 113, 72270 Travnik, Bosna i Hercegovina sa naznakom “Za književnu nagradu Andrićevih dana”.

Visina novčane nagrade za nagrađeno književno djelo iznosi 3.000 KM.

Izvor i foto: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.