RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kulturno-sportska manifestacija “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2022” tijekom cijelog mjeseca u Brčkom

Manifestacija “Brčansko ljeto – Savski cvijet” i ove godine obilovat će kulturnim sadržajima tijekom cijelog kolovoza.

Pored dvije likovne kolonije – Likovna kolonija „Sava“ i „Naiva na Savi“ i promocije knjiga, Brčake i goste ove godine 14.8. očekuje već tradicionalna Gradska regata „Karneval na vodi 2022“ te koncerti koji će biti održani u Bijeloj i na Trgu mladih.

„Imamo nekoliko koncerata za redom. To su koncerti Hanke Paldum 15.08., zatim 17.08. koncert Radeta Lackovića i gostiju u Domu kulture u Bijeloj, zatim istoga dana koncert ‘Divanhane’ na Trgu mladih. Također, 18. kolovoza očekujemo koncert Sergeja Ćetkovića i 23.08. koncert grupe ‘Hari Mata Hari'“, kazao je za medije urednik ove manifestacije Jakov Amidžić.

Jakov Amidžić
Jakov Amidžić

Amidžić je dodao kako službeni program Brčanskog ljeta nije konačan te kako postoji mogućnost proširenja njegova sadržaja.

„Ove godine smo imali problem s realiziranjem ove manifestacije zbog toga što je nevladin sektor u novom načinu financiranja pa je tu došlo do određenih kašnjenja, ali očekujemo da ćemo tijekom ovog mjeseca riješiti bar dio financijskih pitanja, što će nam omogućiti da ovaj program proširimo i upotpunimo dodatnim kvalitetnim sadržajima“, rekao je Amidžić.

“Brčansko ljeto – Savski cvijet” bit će zaključeno promocijom dvobroja časopisa „Susreti“, koja je zakazana za zadnji dan kolovoza.

Ulazi na sve sadržaje u sklopu ove manifestacije besplatni su za sve posjetitelje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.