RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Raspisan literarni konkurs na teme ” Kad otac priča o tome” i “Put spasa”

Kordinacija boračkih udruženja proisteklih iz 108/215. brigade Armije R BiH i BZK Preporod Brčko distrikta BiH u povodu obilježavanja 22.godišnjice formiranja 108/215. viteške motorizovane brigade Armije RBiH raspisali su konkurs za najbolje literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola.

Prema riječima Avdije Bande, predstavnika koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH, tema za osnovce je “Kad otac priča o tome”, a za srednjoškolce “Put spasa”, s tim da radovi mogu biti napisani u prozi ili poetskoj formi.

“ Cilj nam je da potaknemo djecu tog uzrasta da se sjete priča svojih očeva, priča iz naše bliske prošlosti, kao i omladinu da kroz “Put spasa” koji je bio u tom vremenu, a koji će obraditi, pokušamo naći neke nove puteve spasa za ove sadašnje generacije”, istakao je Banda.

On je naglasio da će najbolja tri rada biti nagrađena vrlo vrijednim nagradama.

“Za prvo mjesto nagrada je tablet, za drugo čitač, a za treće mjesto fotoparat, s tim da će nagrađeni dobiti i po knjigu”, dodao je Banda.

Konkurs je otvoren do 9.maja 2014.godine, a nagrađene radove će autori pročitati na Svečanoj akademiji koja će biti upriličena 16. maja povodom Dana 108/215. viteške motorizovane brigade Armije RBiH.

Pored ovog konkursa i svečane akademije, u okviru manifestacije obilježavanja 22.godišnjice formiranja 108/215. viteške motorizovane brigade Armije RBiH, kako je Banda kazao, 9. maja će biti obilježen Dan Zlatnih ljiljana, 11.maja će biti organizovan marš Putem spasa, koji će krenuti iz Rašljana, zatim 17. maja predviđen je obilazak šehidskog mezarja u Gornjem Rahiću i tevhid, te 24. maja obilježavanje Dana ratne bolnice.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.