RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na pripremnom odloženi Nacrt Zakona o lovstvu i regulacioni planovi

Na dnevnom redu narednog redovnog zasjedanja brčanskog Parlamenta, koje je zakazano za 23.april tekuće godine, naći će se dnevni red sa 16 tačaka, dogovoreno je na današnjem pripremnom sastanku.

Đorđa Kojić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, kazao je da Nacrt Zakona o lovstvu Brčko distrikta BiH, u drugom čitanju, odložen zato što nisu usaglašeni amandmani, kao i regulacioni planovi, jer također nisu usaglašeni.

Kojić je naglasio da su nekolicina poslanika s pravom izrazili nezadovoljstvo jer ne dobijaju pismeno obrazloženje zbog čega se nešto odlaže.

“ U narednom periodu potrudit ćemo se da poslanici dobiju pismeno obrazloženje iz kojih razloga se nešto odlaže, a ne usmeno obrazloženje kao što je do sada bilo. I to za sve materijale, bilo da su u pitanju zakoni ili neki drugi akti”, dodao je Kojić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.