RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sinoć igrala predstava “Ko živ, ko mrtav”, večeras na programu “Otac i sin”

Četvrta predstava u takmičarskom repertoaru 32. Festivala teatra u Brčkom “Ko živ ko mrtav”, Kazališta Kerempuh Zagreb. izmamila je oduševljene publike i teatarske kritike. Svedena, moderna i svježa režija Dine Mustafića tekstova Mate Matišića, Svetislava Basare i Hriste Bojčeva, uz besprijekornu glumu ansambla: Nikša Butijer, Branka Trlin, Tarik Filipović, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Branko Perić i Filip Detelić, učinili su da predstava “Ko živ ko mrtav” bude još jedan biser u sjajnom dramaturškom nizu selekcije festivala Predraga Bjeloševića.Ova predstava je iznimna i po tome što konačno razbija neke tabue vezane za našu nedavnu “krvavu” prošlost i šalje poruku iz mota Susrete “Ogledalo stvarnosti i ljepota prožimanja”, kazano je za Okruglim stolom.

Večeras je na programu “Otac i sin”, Narodnog pozorišta Republike Srpske, Banjaluka. Tekst je radio Nebojša Romčević a režiju Nikola Pejaković. Glume: Petar Božović, Ljubiša Savanović, Sandra Ljubojević, Anja Ilić i Nikolina Jelisavec.

U pratećem programu s početkom u 18.00 u Domu kulture je Suret(i) sa Gradimirom Gojerom, u kome sem Gojera, učestvuju Srđan Vukadinović, autor publikacije i Danijela Regoje, moderatorica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.