RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zgrada za borce biće useljiva na jesen

Nakon više od četiri godine stagnacije, izgradnja zgrade sa 24 stana namijenjene pripadnicima Armije Republike BiH i  HVO sa područja Distrikta, startovaće na proljeće, a objekat bi trebao biti useljiv najkasnije na jesen 2016. godine.

«Od kako smo cijeli projekat prenijeli u operativnu nadležnost Kancelarije za javnu imovinu, što se desilo u martu ove godine, uspjeli smo odrediti lokaciju za zgradu, sačiniti idejni projekat i u pripremi je tender za izvođača radova. Očekujemo da će radovi započeti na proljeće, a zgrada biti useljiva najkasnije do jeseni iduće godine», rekao je, u ime Koordinacije boračkih udruženja ARBIH, Avdija Banda.

Inače, novac od milion maraka za ovaj objekat, još prije četiri godine, u jednakom omjeru, osigurale su federalna Vlada i Vlada distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.