RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

SPKD Prosvjeta večeras organizuje 19. Smotra recitatora učenika brčanskih srednjih škola u Domu kulture Brčko

Tradicionalna Smotra recitatora koja se održava u sklopu „Majskih svečanosti“ u organizaciji SPKD Prosvjeta Brčko, započela je 15. maja 19. smotrom recitatora za brčanske osnovce, ali je usljed poplava prekinuta i biće nastavljena večeras 19.00 Smotrom učenika brčanskih srednjih škola u Domu kulture s počektom u 19.00 sati, kazao nam je Branislav Ribar, predsjednik brčanske Prosvjete.
Odmah nakon nastupa takmičara žiri će zasijedati i istu večer proglasiti 3 najbolja učesnika za koje su obezbijeđene novčane nagrade i knjiga Srpske pravoslavne crkve Brčko, a u pauzi će nastupiti pobjednici sa Smotre recitatora za osnovce i članovi Tamburaškog orkestra SPKD Prosvjeta Brčko, naznačio je Ribar.
Naredni projekt koji je već uveliko odmakao sa pripremama je tradicionalna Prosvjetina manifestacija „Vidovdanski dani kulture“ koja će okupiti 15-ak učesnika iz 10-ak zemalja Regiona, kazao je još Branislav Ribar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.