RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

SUSRET za pamćenje sa piscem Savom D. Teodorovićem

Sinoć je pred nekoliko desetina prisutnih u ULJUB-u Brčko, u čistoj kamernoj atmosferi održan književni projekt „Susret sa Savom D. Teodorovićem“ koji je oduševio sve prisutne. Ovaj pisac koji je davno prevazišao brčanske, pa i bosanskohercegovačke okvire, izborom i čitanjem svoje poezije, proze i satire, na jedan osoben način je pokazao šta, ustvari, znači biti umjetnik, kako trajati, kako ne podlijegati kvaziaktuelnim trendovima i palanačkom mentalitetu, i kako prije i poslije svega putem magije koja isijava iz njegovog golemog stvaralačkog opusa, prije i iznad svega-biti i ostati pisac i umjetnik. Stvaralačka muka iznjedrava umjetnika koji se svojim talentom, vještinom i pozitivističkim stavom uvijek izdiže iznad palanačkog duha, a prisutni koji su preko sat i po s dubokom pažnjom propratili ovo književno veče imali su priliku, zajedno sa piscem doživjeti umjetničku katarzu, primijetio je na jednom mjestu moderator Suvad Alagić.
Uoči Susreta sa Savom D. Teodorovićem od strane Uljuba prezentirana je ideja po potrebi pokretanja kulturnog projekta otvaranja satiričnog ili kamernog teatra u našem gradu koja je naišla na jednoglasnu podršku prisutnih.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!