RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
KulturaMagazin

U 76. godini preminuo glumac Milan Lane Gutović

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolesti, javlja agencija Beta kojoj je to potvrdio Gutovićev sin.

Kako prenose mediji, Lane je prošle nedelje primljen u bolnicu gdje je bio na intenzivnoj njezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promjene na plućima za koje su ljekari pretpostavljali da je mogle da budu posljedica ranije preležanog COVID-19.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao.

Želio je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima kćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom.

Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao djed. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Kako prenose mediji, sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput “Tesne kože”, “Metle bez drške”, “Otvorenih vrata”, “Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

(radiosarajevo.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Preminuo Miodrag Trifković

Radio Brčko

Priča o pjesmi Kiće Slabinca: Zbog jedne divne crne žene

Radio Brčko

Jedan od poslednjih intervjua Laneta Gutovića objavljen je u biltenu Pozorišnih susreta u Brčkom

Radio Brčko