RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

U Bijeljini Svjetski kup harmonike

U Bijeljini se održava Svjetski kup harmonike, koji se prvi put organizuje u Republici Srpskoj.

U Centru za kulturu “Semberija” večeras će biti održana ceremonija svečanog otvaranja 76. Svjetskog kupa harmonike koji se održava u organizaciji Svjetske konfederacije akordeonista, udruženja umjetnika “Artist” Bijeljina i Muzičke škole “Kornelije Stanković” Ugljevik, pod pokroviteljstvom Međunarodne konfederacije harmonika.

Visoki pokrovitelj manifestacije je predsjednik Republike Srpske.

Udruženje “Artist” je član Svjetske konfederacije akordeonista, a predsjednik udruženja Slaviša Perić je delegat i počasni potpredsjednik ove međunarodne organizacije od 2023. godine.

Ovaj svjetski događaj će do 9. septembra okupiti u Bijeljini i Ugljeviku učesnike iz 30 zemalja svijeta.

Učesnici dolaze iz Kine, Rusije, SAD i Novog Zelanda, Ukrajine, Kazahstana, Portugalije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Finske, Bugarske, Švedske, Moldavije, Češke, Švajcarske, Estonije i iz zemalja regiona.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!