RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Десетак србијанских породица заробљено у Грчкој због невремена

Извор:РТРС

Десетак породица са југа Србије налази се у грчкој области Пилион, недалеко од Волоса, гдје је невријеме поплавило стотине кућа и путева.

“Тражи се начин да обезбиједимо колективни превоз за Србију”, изјавио је за РТС амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић.

Додао је да је невријеме у Грчкој најтеже погодило Тесалију и Олимпијску регију, да је у Волосу, у области Магнезија, стотине кућа и путева поплављено, а у више од 70 одсто домаћинстава нема ни струје, ни питке воде.

Амбасадор истиче да се у области Пилион, педесетак километара западно од Волоса, налази десетак породица са југа Србије.

Некима од њих бујица је однела аутомобиле у море.

“Многи од њих су јуче, током поподнева ступили у контакт са Амбасадом у Атини, тражећи помоћ. Они су нам рекли да су у Грчку дошли организовано преко једне туристичке агенције, да не могу са њом да ступе у контакт”, рекао је амбасадор.

Према његовим ријечима, Амбасада покушава да ступи у контакт са том агенцијом, како би се туристима, заједничким снагама, организовао колективан превоз за Србију.

Навео је да је било и драматичних ситуација, када је једна породица, са двоје мале дјеце, покушала да оде из Пилиона, упркос упозорењу локалних власти.

Помогло је, казао је, локално становништво и обезбиједило им смјештај.

Онима који су се затекли у угроженом подручју поручује да строго прате упозорења локалних служби, која стижу и путем СМС порука, да не напуштају објекте “на своју руку”, а да ће им Амбасада у сарадњи са локалним властима помоћи да се измјесте на безбједну локацију.

Олуја Данијел ће, очекује се, трајати до четвртка послијеподне.

“У неким мјестима је пало дупло више кише, него што падне током читаве године”, рекао је Спасојевић.

Извор:РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!