RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

У брчанској “Просвјети” одржано књижевно вече са Јадранком Поповић

У организацији Српског књижевног круга Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ синоћ је  одржано вече са Јадранком Поповић.

Сви љубитељи поезије могли су  уживати  у поезији  и упознати се са дјелом и мишљу ове брчанске  пјесникиње која  говорећи о својим пјесмама каже – „да је у њеној души увијек нешто тражило своје“.

„Моје пјесме говоре о животу, прије свега о дјеци и животињама. Те пјесме веома лако пишим и рецитујем. Осим њих пишем и пјесме које није лако ни писати, а ни говорити јер се ради о емоцијама  и проблемима које нису једноставни и који су прилично велики“, каже Јадранка.

О пјесмама и дјелу Јадранке Поповић присутнима је говорила истакнути члан Српског књижевног круга Милка Миловац која каже да Јадранку краси једноставност, хуманост, пожртвовност, њежнст  и доброта,   без знакова навода само  подвучено црвеном оловком поезије.

„ Као један од вјерних стражара на просвјетином свјетионику већ дуго година носи свјетиљку у оку и оловку за пасом као сабљу исковану на жару великог праска ишчуопану из камена мудрости. Кроз све наше манифестације прошла је корачајући чизмама од седам миља, спремна на сваки изазов, са одговором на сваку постављену поетску загонетку“, нагласила је Милка.

Стиховање  на овој вечери поезије је отворила Јадранкина кћерка Слађана, у присуству своје сестре Гоје и брата Михајла којима је  мама посветила пјесму Свјетлост кандила.

Предсједник Срског књижевног круга Ђорђе Крстић  обраћајући се присутнима овом приликом је рекао да се Јадранка   се међу пјесницима увелико истиче својим препознатљивим стиховима.

„ Данас представљамо поезију Јадранке Поповић. Како смо одлучили сви чланови Српског књижевног круга који дјелује при СПКД „Просвјета“ Брчко представће се у наредном периоду, а   како би шира публика  у Брчком  упознала људе који стварају у Брчком“, истакао је Крстић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.