RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

У Брчком ускоро филм „Свети Јаков Тумански“

У организацији Конзервативног клуба, 23.04. у 18 часова, у Дому Културе, само неколико дана након Београдске премијере, биће приказан филм „Свети Јаков Тумански“, премијерно за Републику Српску и Босну и Херцеговину.

Свети Јаков Тумански” је филм редитеља Бошка Милосављевића о Светом Јакову Арсовићу који до дана данашњег остаје енигма. Куда се све кретао Радоје Арсовић, и како је дошао до Светог владике Николаја и доживео велики преображај?

Филм приказује кључне тренутке живота Јакова Арсовића, школовање, рат, просветитељски рад, потоњи монашки подвиг, страдање и уздизање у светост.

Посебно се издваја период живота који је провео као искушеник и монах у Жичи, као и страдање и мисија која ће га довести до Туманског манастира.

Цијена улазнице је 5 КМ, а већ их можете купити у црквеној продавници при храму Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши, у времену од 7.30 до 14.30 недјељом од 7.30 до 12 часова.

Карте ће у продаји бити и на билетарници Дома Културе на сам дан премијере од 16 часова.

Сав остварени приход од продаје улазница, биће послан као прилог манастиру Тумане. Куповином улазнице, уградили сте своју циглу у обнову, изградњу и одржавање манастира Тумане.

Све информације на телефон: 065907529

Једно добро дјело, два срца весели.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.