RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom otvorena izložba “Prvaci/prvakinje” u organizaciji Ambasade Francuske u BiH

U Galeriji Gradske vijećnice u Brčkom danas je upriličeno otvorenje izložbe pod nazivom “Prvaci/prvakinje” koju je pripremila Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini. Izložbu je otvorio Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Distrikta, zajedno s ambasadoricom Francuske u BiH Nj. E. Christine Toudic i supervizorom za Brčko Jonathanom Mennutijem.

Izložba fotografija četiri vrhunska atletičara iz Francuske postavljena je s ciljem promocije Olimpijskih igara koje se trebaju održati naredne godine u Parizu.

„U teškom periodu kojeg smo imali u protekle tri godine prije svega zbog Kovid pandemije, sport ima posebnu moć da okupi narode, često mlade ljude i doprinese stvaranju boljeg svijeta“, istakla je u svom obraćanju na otvaranju izložbe Nj. E. Christine Toudic ambasadorica Francuske u BiH.

Podršku postavci ove izložbe u Brčkom dao je i supervizor za Distrikt Jonathan Mennuti koji je još jednom istakao značaj i poruku koju osobe sa izloženih fotografija šalju svima, a to je da ukoliko imate jasan cilj ne postoje prepreke koja vas mogu spriječiti da ostvarite vrhunske rezultate.

Građani Brčko distrikta imaju priliku da u gradskoj Galeriji posjete izložbu koja kroz fotografski objektiv pokazuje četvoro vrhunskih atletičara iz Francuske koji su postali šampioni u svojim disciplinama na državnom ili međunarodnom nivou.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.