Brčko

Brčanska Skupština prihvatila Program rada Vlade Distrikta za tekuću godinu

Zastupnici brčanske Skupštine su u okviru današnjeg cijelodnevnog zasjedanja, pored ostalog, većinom glasova usvojili Program rada Vlade Distrikta za tekuću godinu.

„Globalne osnove Programa predviđaju obavezu Vlade da provede reformu javne uprave, zatim jača investiranje u kapitalne projekte, privredu i poljoprivredu, potom unapređuje obrazovni sistem, kao i da pojača borbu protiv korupcije i kriminala“, rekao je u ime brčanske Vlade, dogradonačelnik Anto Domić.

Predstavnici opozicije veoma kritički su analizirali predloženi program i gotovo su jedinstveni u ocjeni da je ovaj dokument načinjen samo „forme radi“ te da je njegov sadržaj u većini kopija programa iz minule godine. U popodnevnom i večernjem dijelu sjednice, prihvaćeni su poslovni i finasijski planovi za prošlu i ovu godinu, Javnih preduzeća: Luka, Putevi i Komunalno kao i Zavoda za planiranje projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH.

Zastupnici su takođe usvojili i zaključak kojim se zabranjuje nabavka novih službenih mobilnih telefona za članove menadžmenta i Upravnih odbora svih javnih preduzeća i ustanova koje je formirao Brčko distrikt BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!