RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom večeras koncert grupe “Legende”

U okviru kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2022“ večeras sa početkom u 20 časova u Domu kulture biće održan koncert grupe „Legnde“.

Grupa ‘Legende’ je srpski bend osnovan u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Grupu su, osnovali Zoran Dašić – Daša, vođa grupe, tekstopisac, kompozitor, gitarista i tamburaš i Lazar Marin – Laza, gitarista i prateći vokal. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995. godine, koncertom u beogradskom Sava centru i do februara 2019. godine je održano 59. koncerata u istoj dvorani. Tradicija se nastavlja, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava centru, zatim grupa “Legende” nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Do danas grupa “Legende” je održala preko hiljadu i četiristotine koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD, Rusiji i Francuskoj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Večeras koncert Amire Medunjanin

Radio Brčko

Sutra u Brčkom predstava “Malo Blago”

Radio Brčko

Sutra u Brčkom predstava “Šta ćemo sad”

Radio Brčko